Tegen wanneer moeten we een EPC voor gemeenschappelijke delen hebben? naar nieuws overzicht

31 Mei 2021

Zoals u wellicht al wist, werd er geruime tijd geleden door de Vlaamse Regering beslist dat vanaf 1 januari 2022 er ook voor de gemeenschappelijke delen van een flatgebouw een energieprestatiecertificaat voorhanden moet zijn.

Dit attest is al verplicht bij verkoop of verhuur van de woning zelf om aan te geven hoe energiezuinig de woning is. Vanaf 2022 moet erbovenop in Vlaanderen ook voor de gemeenschappelijke delen van een flatgebouw met minstens 2 appartementen een EPC afgeleverd worden. Omwille van de coronacrisis bleek dit echter niet voor alle gebouwen haalbaar, waardoor de deadline afhankelijk van het aantal wooneenheden nu wordt bijgestuurd. Kleine en middelgrote blokken krijgen daardoor meer tijd om een energiedeskundige te laten langskomen.

Dit is de bijgestuurde timing:

Voor een gebouw met 15 appartementen of meer blijft de deadline op 1 januari 2022

Voor middelgrote gebouwen (5 tot 15 appartementen) wordt één jaar uitstel toegekend. De deadline wordt verschoven naar 1 januari 2023.

Voor kleine gebouwen (2, 3 of 4 appartementen) wordt twee jaar uitstel toegekend. De deadline wordt verschoven naar 1 januari 2024.

Wilt u hier meer over weten?

Contacteer ons: syndic@copper.be

 

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons