Hoe bereid je je woning voor op verkoop? naar nieuws overzicht

24 April 2020

Huizenjagers op zoek naar een nieuwe thuis scannen door een enorm aanbod en klikken alleen op woningen die hen verleiden. Of een woning of appartement hen wel of niet aanspreekt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij de woning hebt gepresenteerd. En… iedereen heeft zo zijn eigen smaak en idee over gezellig wonen.

Daarom geven we jou enkele handige tips & tricks waarmee je jouw huis of appartement aantrekkelijker en vlotter verkoopbaar maakt. Met een paar kleine aanpassingen kan je al een groot verschil maken.

1. Zorg voor een goede eerste indruk

Voordat bezoekers aanbellen, zien ze eerst je gevel of voortuin. Dat is je eerste kans om hen te verleiden. Leef je eens in in de rol van bezoeker en kijk met een kritische blik naar je woning. Wat valt je op? Komt de voorkant uitnodigend over? Ligt de voortuin er netjes bij?

2. Creëer een gezellige lichte sfeer

Nog belangrijker dan de buitenkant is de binnenkant van je woning. Kopers proberen zich in te beelden hoe het is om in jouw huis of appartement te wonen. De meeste mensen houden van een gezellige lichte sfeer.

De eerste stap is je huis goed opruimen. Een woning die er netjes bijligt, zorgt ervoor dat bezoekers zich sneller thuis voelen. Overtollige spullen, steek je beter even in de kast. Zet eventueel ook een paar meubels weg. Less is more. Zo kunnen kopers zich beter inbeelden hoe hun eigen spullen in je huis passen.

Ook natuurlijk licht is belangrijk. Open je gordijnen en rolluiken wanneer je bezoekers over de vloer komen. Zo creëer je een gevoel van ruimte en rust. 

 

                  

 

3. Een proper huis spreekt aan

Geef je huis een grondige poetsbeurt, zeker de keuken en badkamer. Daar zijn bezoekers erg gevoelig aan. Besteed voldoende aandacht aan het kuisen van vloeren, plafonds, ramen, sanitair en toestellen. Met een leuke geurkaars zorg je er bovendien voor dat je huis lekker ruikt wanneer mensen binnenkomen.

 

4. Voer kleine herstellingen uit en wees eerlijk over gebreken

Is je huis netjes? Goed zo, de eerste stap naar een succesvolle verkoop is gezet. Maar, kopers letten op details. En terecht, want ze staan op het punt om een belangrijke aankoop te doen. Ze letten goed op of alles werkt en er geen verborgen gebreken zijn.

Daarom is het een goed idee om kleine herstellingen nog uit te voeren voor je verkoopt. En… wees eerlijk als er gebreken zijn. Loop met deze checklist door je huis en kijk of je klaar bent voor verkoop.

 

 

 

 

 

 

5. Doe beroep op een expert

Een vastgoedmakelaar neemt je heel wat werk uit handen zodat de verkoop van je woning vlotter verloopt. Door beroep te doen op iemand met ervaring in de sector en kennis van jouw regio, geraakt je huis sneller en voor een correcte prijs verkocht.

Zo kan je beroep doen op professioneel advies, worden alle nodige documenten voor jou verzameld en mag je rekenen op professionele foto’s en marketing op maat van je woning. Ook tijdens het onderhandelen van de prijs krijg je de nodige steun.

 

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons